Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bøvl med mad og søvn - 5 1/2 mdr.


Hej!

 

Vi har en dejlig datter på 5,5 mdr som siden hun var 12 uger har haft utrolig svært ved at sove om dagen.

 

Hun vågner gerne efter 30-45 min, men er langtfra veludhvilet. Om natten har hun generelt sovet okay, bliver puttet kl 19 og jeg er så oppe 2-3 gange for at give sut eller flaske (hun er flaskebarn). Hun er begyndt kun at ville spise en gang om natten, så måske vi nærmer os at hun begynder at sove igennem.

 

Jeg er dog ved at være godt brugt. Hver eneste gang hun skal sove lur er det med skrig og skrål og hun vågner også ved at hun græder. Jeg synes efterhånden jeg har prøvet alt! Hun kan slet ikke finde ro i sin seng om dagen så jeg putter i barnevognen på vores altan.

 

Jeg starter med at putte hende i voksiposen og allerede her begynder hun at græde. Så kommer vi ud og jeg skal så vugge/rokke barnevognen alt hvad den kan i mellem 15-30 min indtil hun endelig falder i søvn. Og så starter det hele forfra efter 30-40 min. Jeg forsøger hver gang at forlænge hendes lir da hun vågner op og græder med lukkede øjne, men jeg kan stå derude i op til en time uden at hun finder ro igen.

 

Jeg har forsøgt at lægge hende ud, inden hun viser træthedstegn, med det samme hun viser træthedstegn og senere – dvs. overtræt, men synes resultatet er det samme. Har prøvet at gå frem og tilbage og rokke samtidig (vi har en meget stor altan) og stoppe når hun stopper med at græde, men der er ingen fremgang efter at have gjort det i snart en måned.

 

Jeg er efterhånden bare træt af at skulle vugge hende så meget hver eneste gang og for at hun sover en halv time. Vi er nok selv skyld i problemet da vi altid har vugget hende i søvn i hendes lift, men det dur bare ikke mere og jeg er så træt af ikke at kunne tage nogen steder hen fordi hun aldrig kan falde i søvn af sig selv.

 

Går jeg en tur med hende vågner hun også, hvis jeg stiller vognen fra mig.

Det skal siges at hun får en del skemad (ca. 2-3 måltider, lavet på MME) da hun ikke gider tage sutteflasken mere.

 

Hun synes simpelthen det er for kedeligt at spise, for hun vil gerne drikke mælk af en kop, men desværre ryger det meste bare ved siden af. Jeg kan nogle gange lokke lidt mælk i hende, hvis jeg distraherer hende med noget legetøj og har en sjælden gang held med at give hende flaske sovende i barnevognen (det virkede ellers rigtig godt for nogle uger siden, men ikke længere) for har på fornemmelsen hun nogle gange er sulten når hun puttes, men kan jo ikke tvinge hende til at drikke mælken.

 

Om natten tager hun fint sutteflasken og spiser fint så er ikke så nervøs for om hun får nok at spise. Hun er en høj og slank pige (7kg og 68 cm) så vejer lidt under gennemsnittet, og er lidt højere; men både jeg og hedes far er også høje og slanke.

 

Jeg har virkelig brug for et godt råd til hvordan jeg får hende til at sove uden at skulle vugges/rokkes/gåes

i søvn hver eneste gang og til, hvordan jeg kan få brugt den dårlige vane der er kommet omkring det at skulle puttes til lur, det skulle jo gerne være noget dejligt.

 

Vh


/Julie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk