Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bedre sovevaner ønskes – 20 måneder.


Hej Else

 

Vi har en dejlig datter på ca. 20 måneder. Vores problem er hendes sovevaner, eller hvad man nu kan kalde det.

 

Siden hun var spæd har hun sovet meget uroligt om natten (om dagen er det noget bedre). Hun ville ikke tage sut før hun var omkring 6 måneder, derfor fik hun tit brystet til trøst. hun har sovet i vores seng lidt i starten, ellers har hun ligget ved siden af i sin egen tremmeseng.

 

Vi har en stor dreng på 4½ år og ham gjorde vi stort set det samme med. Han sov i eget værelse fra han var 8 måneder, og det er gået næsten gnidningsfrit. Med vores datter er det dog en anden historie.

 

Vi er bevidste om, at der er forskel på børn, men nu er jeg ved at blive bekymret.

Hun har altid grædt meget under søvn, og nogle gange vågner hun også og er ked.

 

Hun har døjet med hård mave som spæd og fået Movicol - det er væk nu, men derimod har hun en del eksem (atopisk kalder lægen det), dette klør hun meget i om natten. Vi skal til hudlæge med det om en uges tid. Vores læge har bare bedt os om at smøre med hydrokortison.

 

Vi lægger hende i seng omkring 19.15, sidder og synger lidt og bliver hos hende, indtil hun næsten sover. Vi har prøvet at gå frem og tilbage, det virkede med vores større søn – ikke med vores datter!

 

Hun sover så indtil midnat cirka, med lidt uro og klynk, men derefter er hun urolig og rumsterer rundt. Hun græder, vender sig, vågner lidt, kalder på mor, skriger, ja kort sagt er hun urolig. Jeg tror hun sammenlagt har haft 5 gode nætter i sit lille liv.

 

Kan der virkelig passe, hun "bare" er en urolig sover, eller er min bekymring reel?

 

Jeg tænker, om hun stadig har noget med maven? Den virker altid (og har været det siden spæd) oppustet og kuglerund, men ingen læger har reageret på det.

 

Jeg håber, du kan hjælpe, og finde lidt hoved og hale i alle mine oplysninger.

 

Venlig hilsen


/En bekymret far og mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk