Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bedre nattesøvn efterlyses - Baby 3 mdr.


Hej Berit,

 

Jeg skriver til dig, da jeg søger råd angående min søn og hans søvn.

 

Min søn er 3 mdr. gammel, og har siden fødslen været meget tryghedssøgende, hvilket har resulteret i, at han kun vil sove på mig i løbet af dagen. Det har han fået lov til, da det er en tryghed han har brug for, men vi bliver ved med at forsøge at lægge ham i liften en gang om dagen når han er faldet i søvn, og dette lykkes til tider.

 

Om natten har han altid sovet fint i liften ved siden af vores seng og tager gerne 10 timer med 1-2 amninger.

 

Han har generelt svært ved at sove uden brystet i munden, selv om jeg forsøger at udskifte det med en sut, når han ikke længere spiser. Dette lykkedes fint i løbet af dagen, men hen på aftenen registrerer han skiftet fra bryst til sut med det samme, og er ved at kaste op i protest.Trækker jeg blot brystet ud, da vågner han efter et par minutter og søger febrilsk efter bryster.

 

Selvom han sover meget fint om natten, er det alligevel her vores problem ligger. Indtil han var 6 uger gammel blev han puttet ca. kl. 22 hver aften. Tidspunktet for hvornår jeg kan lægge ham fra mig bliver dog senere og senere, og som regel er det ikke tidligere end 00.30, og ofte 01.30.

 

Min søn sover gerne fra ved 22-tiden, men han vågner hver gang jeg lægger ham eller udskifter brystet med sutten, og han tager længere tid inden han når den dybe søvn.

 

Jeg har forsøgt både at lægge ham når han er på nippet til at falde i søvn og når han sover dybt. Det er det sidste som virker bedst, og han virker ikke til, at registrere/blive forskrækket over at vågne i liften fremfor hos mig.

 

Min søn kan kun finde ud af at falde i søvn ved amning, og derfor "starter vi forfra", hver gang han vågner. Når jeg lægger ham, vågner han som regel inden for 5 minutter, og en beroligende hånd, sutten eller at blive taget op hjælper ham ikke tilbage i søvnen. Derfor er det op igen, og så går der let 2 timer, inden han kan puttes.

 

Jeg har også forsøgt med liggende amning, men her er problemet det samme, da jeg ikke kan flytte ham.

 

Jeg ved at der i 3 måneders alderen sker en forandring i børns søvn, men jeg synes det bliver meget sent før min søn sover ordentligt om natten, og ofte står han ikke op før kl. 9-11.

 

Jeg søger derfor råd til, hvordan tidspunktet for hans putning til natten kan rykkes et par timer eller tre tilbage. Jeg vil hellere at han sover kl. 21-6 end 01-10, da det øvrige familieliv også skal fungere.

 

Jeg er bekymret for om det er hans trang til brystet i munden, som er begyndt at have en indflydelse på putningen om aftenen, men er også i tvivl om det blot er hans søvnudvikling lige nu, og at vi derfor bare skal give ham lidt tid, og han selv vil ændre rytmen igen.

 

Vi har forsøgt det mest oplagte med at gøre hans sidste lur på dagen kortere, men uden resultat.

 

Jeg håber på et par gode råd. 

 


/Sofie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk