Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barnepige på 13 år - 3- årig vil ikke puttes ..."Spørg os" svarer:

Kære Sofie.

Tak for dine spørgsmål. Allerførst – du gjorde det helt rigtige. Ringede efter pigens forældre, så de kunne tage over.

 

Et barn på 3 år skal kende de personer, der for eksempel skal putte og den slags, rigtig godt. Og jeg ved ikke lige hvordan det er for dig. Har du været i familien sammen med faren eller moren og lært børnene at kende? Det kan godt vare et stykke tid, før de er trygge ved en fremmed. For det er du jo. Så det er på ingen måde pinligt, at pigen på tre år ikke ville acceptere dig.

 

Det er helt forventeligt for en pige på tre år. Hun har været utryg ved dig, fordi hun ikke kendte dig nok. Det viste hun ved at være vred på dig. Det var ikke fordi du ”ikke gjorde det godt nok”, det var fordi hun savnede sin far og mor og viste dig, at du skulle ikke være den, der var omkring hende.

 

Jeg tænker, at hun skal kende dig nærmere, før du kan være alene med hende om aftenen og fx putte hende. Kan det være muligt, at du komme et par gange om ugen i nogle uger. Måske er det det, der skal til, før pigen på tre år accepterer dig? Her kan du lege med hende, læse bøger, tegne og andre ting, som I synes er hyggeligt. Hendes mor eller far kan så sørge for, at det ikke er DEM, der gør de forskellige ting. Samtidig kan du jo spørge faren eller moren, hvis der er noget, du er i tvivl om. Du kan fx snakke med dem om, hvordan de plejer at gøre, når de putter pigen i seng.

 

Ud fra din historie, så tror jeg at det har været for tidligt, at I har været alene sammen.
Held og lykke med at få nærmere kontakt med pigen, så hun kan blive parat til at være sammen med dig. Også når hun skal puttes.

 

De bedste hilsner

 

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske phd


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk