Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barnepige på 13 år - 3- årig vil ikke puttes ...


Hej

 

Jeg er en pige på 13 år og jeg er barnepige for en familie, med 2 børn.

 

De har en dreng på 1 år og en pige på 3 år. Jeg har allerede passet dem 1 gang og det gik faktisk okay. Jeg skriver dog fordi, at der er nogle små problemer, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle, da jeg jo heller ikke vil være den sure og skrappe barnepige.

 

Det første problem jeg har oplevet er at pigen på 3 år meget gerne vil prikke mig i øjnene. Hvis vi sidder og tegner, kan hun godt kigge op på mig og så lige pludselig prikke tuschens bagende ind i øjet på mig. Jeg siger selvfølgelig nej til hende og forklarer, at det gør ondt, men hun synes bare, at det er sjovt. Der var også på et tidspunkt, da jeg skulle tage nattøj på hende, at hun begyndte at lange ud efter mig og halv-kratte mig i ansigtet. Igen prøvede jeg at sige fra og også holde hendes hænder nede. Jeg prøvede også at skifte emne, så vi snakkede om noget, der kunne aflede hendes opmærksomhed, men hun var i en slags trance, som jeg havde virkelig svært ved at bryde.

 

Det andet problem er, at hun virkelig gør alt for at undgå at få nattøj på og puttes. Hun bliver ved med at hente nye bøger, som vi skal læse og finder på nye ideer, som kan udskyde sengetiden. For få hende hen imod puttetid prøvede jeg at lave en konkret aftale, der lød, at når vi havde læst den næste bog, så SKULLE vi også ud og have nattøj på og det skulle hun love mig. Jeg fik hende ud på toilettet, men så opstod der nye problemer. Det var så der problemet med, at hun krattede mig opstod og det endte så med, at jeg blev nød til at ringe til hendes forældre, så de kunne komme hjem og putte hende. Heldigvis var de kun 10 minutter væk, men det var alligevel virkelig pinligt, at jeg ikke kun finde ud af at putte hende.

Som sagt, så er jeg jo også ny og jeg har aldrig prøvet at passe børn før og da slet ikke sådan nogle små nogle. Så jeg ved jo heller ikke helt hvordan det er bedst at overtale 3 årige børn.

 

Jeg håber virkelig, at i måske kan hjælpe mig, til hvordan man bedst tackler disse problemer.

 

Hilsen Barnepigen


/Sofie.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk