Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

9 år og selvkritisk


Hej Else

 

Vi er en familie på 5 og jeg skriver til dig omkring vores ældste datter på 9 år.

 

Vores datter er storesøster til en dreng der er 1,5 år yngre end hende og er lige blevet storesøster til en dreng igen. Hun har taklet denne rolle så fint, men vi kan godt mærke på hende at hun har behov for at være mere sammen med mor.

 

Vores datter har altid været meget empatisk og indlevende. Hun er dygtig til det meste hun sætter sig for. I skolen er hun lidt forsigtig i timerne men populær blandt hendes kammerater. Vores datter stiller høje krav til sig selv. Hun er meget på i skolen og det sociale pige-veninde-forhold fylder meget hos hende.
 
Herhjemme er hun god til at sige fra. Hun har svært ved at tackle situationer, hvor hun forventer en ting og outcome bliver "dårligere" eller anderledes, end det hun havde forestillet sig. Hun ender med at blive selvbebrejdende og sige højt, at det også bare er fordi hun er dårlig. Det er gerne om morgenen eller i situationer med mindre overskud, eller stressede situationer. En situation kunne være at finde noget udklædningstøj til halloween. Hun har en helt klar forestilling om hvordan det skal være, og det er altid mere omsiggribende end vi/ hun kan magte at lave eller købe. 

Så forsøger vi at tale med hende om alternativer og få ambitionsniveauet ned. det ender altid i gråd og vredesudbrud. Vi mangler nogle redskaber til at håndtere dette.

 

Jeg håber du kan hjælpe på trods af få informationer.

 

mvh.

 


/Mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk