Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

10 uger og hvordan undgår man fladt baghoved?


Hej.

 

Vores datter er 10 uger gammel. Selvom vi synes hun ikke har ligget meget for sig selv og på ryggen, har hun alligevel fået fladt baghoved, hvilket jeg er rigtig ked af. Hun har også haft lidt fladt hoved i venstre side, da det var hendes yndlingsside, men det synes jeg er rettet godt op igen ved at vi har fået hende til at kigge mere til højre side. Meen, så er der lige baghovedet! Vores SP siger hun skal ligge på maven alle hendes vågne timer, meen det synes jeg er ret urealistisk. Hun er faktisk ikke speciel glad for at ligge på maven - ville ønske vi havde dyrket det mere fra fødslen, men der var så mange andre ting og ja, det kan vi jo ikke ændre på nu.... Vi har haft hende på maven fra fødslen, men hun har aldrig kunne lide det ret længe.

 

Vi forsøger at have hende på maven, men der går ikke ret lang tid før hun bliver ked af det og utilfreds. Det varierer meget hvor lang tid hun synes det er ok at være på maven, men det er aldrig ret lang tid. Vi forsøger på puslepladsen, hvor der er vægdekoration hun kan kigge på, når hun ligger på maven, eller  vi vender hende så hun kan se på os, vi forsøger på aktivitetstæppet og lægger legetøj foran hende. Vi har også brugt at ligge et lille sammemrullet tæppe på hendes brystkasse, så hun bedre kan holde sig oppe. Til middagsluren lægger vi hende som oftest på højre side, hvilket hun er ok med er hun meget træt. I vuggen om natten møver hun sig gerne om på ryggen igen i løbet af natten. Hun har tendens til at gylpe, så der skal gerne gå et pænt stykke tid fra hun har spist, til hun kan ligge på maven - ellers resulterer det i en kæmpe klat gylp på underlaget og at hun så også græder over det. Derudover har hun haft maveproblemer, så hun har pylret lidt, og vi har ikke synes hun så var i humør til at ligge på maven, når hun er ked af det.

 

Vi vil gerne bede om råd til hvordan vi kan få det flade baghoved rundt igen - synes det er svært at få tid til at have hende så meget på maven. Når hun så ligger på maven vil hun helst kigge til en side, selvom jeg hjælper hende med at putte armene ind under hende, så hun kan holde sig oppe.

Derudover vil vi gerne have lidt fagligt omkring om hendes baghoved kan nå at rette sig ud  mv.

 

På forhånd tak.


/Kh

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk