Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vores søn har svært ved at falde i søvn - 4 år


Kære Else.

Søvn - det evige problem. Vi har to drenge på nøjagtig 2 og 4 år. De sover i samme værelse i hver deres seng. Vi vil gerne lære dem at sove selv.


Nu foregår putning ved, at de får hver deres historie og derefter synges fælles godnatssang og så op i seng. Den yngste lægger sig fint til at sove på 15 min og kan også godt falde i søvn, selvom der ikke er en voksen derinde.


Den 4-årige tager det ca. en time. Han kan slet ikke sove, uden der er en voksen på værelset. Ham vågner hver aften ved en 21-22-tiden og er ked af, at der ikke er nogen derinde. Han vågner mange gange i løbet af natten og vil sove med mor.


Vi vil gerne have ham til at sove selv og sove selv hele natten. Vi prøvede at putte, hvor vi gik ud, men han blev fuldstændig opløst. Han hulkede så meget til sidst, at han næsten ikke trak vejret. Her var kl. 22, og han bliver puttet kl. 19. Vi var meget rolige og gik frem og tilbage til ham og var lige i rummet ved siden af.


Generelt kan den 4-årige ikke lide at være alene. Der skal altid være nogen i rummet med ham - ikke for at lave det samme, men bare for at være i samme rum. Han har aldrig været en dreng, som kan lide for meget berøring.


Jeg er i syv sind. På den ene side er jeg klar til at rykke hans seng ind i vores soveværelse, hvis han er mest tryg sådan. Jeg er bare bange for, at det giver bagslag på den lange bane. Jeg har ikke så meget imod at være hos ham, til han sover. Men jeg synes det er problematisk, at han vågner så mange gange i løbet af natten.


Hvordan skal vi få ham til at sove selv? Han har bamser, som han er tryg ved, han sover med lillebror og vågnelampe dur ikke, da han bare ligger og stirre i den.


Håber du har nogle gode råd eller input.


/Træt drengemor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk