Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vores dreng er blevet sur og vrissen - 3,5 år


Kære fagpanel


Jeg er mor til en rigtig dejlig dreng på snart 3,5 år. Han er en dreng, som er godt med på alle områder – både sprogligt, socialt, motorisk – og han har altid været nem. Det var ikke noget problem at vænne ham fra sutten, men nu vil han have den igen. Han er ikke vænnet fra bleen endnu (jeg vil utrolig gerne, at det snart sker, men vi presser ikke på).


 

Nu er vi kommet i den situation, at vores morgener er gået fra at være stille, rolige og harmoniske til at være præget af skrig, skrål og konflikter.

 

Vi oplever nu en dreng som allerede fra han vågner er ked af det og frustreret.

 

I dag, da jeg kom ind for at sige godmorgen lå han i sengen og små hvinede. Da jeg kom hen til ham for at sige godmorgen, begyndte han at slå mig, men da jeg rakte armene ud til ham, ville han gerne op og krammes.

 

Jeg bar ham ud i køkkenet, og straks blev han frustreret over, at det var lyst, og igen begyndte han at slå, da jeg fortalte ham, at det var morgen, og derfor var det lyst. Da jeg begyndte at dække bord til morgenmad, skreg han at det måtte jeg ikke.

 

Jeg måtte ikke tage tøj på eller gå ud på badeværelset. Jeg måtte heller ikke spise morgenmad. Min mand og jeg blev enige om at give ham sutten, da det havde en god effekt på vores søn i går morges, og straks faldt han til ro, og vi kunne til en vis grad komme igennem morgenen uden de store konflikter – han fik tøj på og børstet tænder uden klynk og gråd, men han ville ikke have morgenmad. Dog blev det svært, da vi skulle af sted i børnehave, så ville han lege gemmeleg og ikke aflevere sutten, selvom det var aftalen.

 

Hvad søren gør vi? Vi vil så gerne have den dejlige og glade dreng tilbage.

 

Med venlig hilsen


/Annemette.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk