Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Svær at få i seng - pige 7 år


Hej,

 

Vi har en pige på 7 år, som har rigtig svært ved at finde ro ved putning.

 

Det er kommet dertil, hvor vi ikke længere kan overskue situationen.

 

I dagtiden er hun velfungerende, men så snart vi når frem til, at hun skal sove, ændrer hendes adfærd sig markant.

 

Hun vil ikke være på sit værelse, hun bliver urolig både fysisk og psykisk - og hun er hurtig til at blive vred, bebrejdende, drillende, ja alt muligt.

 

Vi har forsøgt alverdens ting for at få hende til at slappe af. Det vil bare ikke lykkes, og nu er det kommet så vidt, at vi er kede af det og bange for, hvad hun kan finde på.

 

Hun kaster ting mod os heriblandt blyanter, bøger, puder, legetøj, tasker osv.

 

Hun går ind på lillesøsters værelse og driller og får hende til at græde, og det forhindrer lillesøster i at falde i søvn.

 

Vi bliver kaldt grimme ting, vi bliver slået, sparket, skubbet, og når vi, med varsling, holder hende fast indtil hun slapper af, så har det ingen effekt overhovedet. Det forlænger derimod "anfaldet". Dvs. vi slipper hende faktisk før hun slapper af.

 

Hun kan slet ikke komme ud af det igen, og det tager rask væk 3-4 timer, hvor hun er som ovenfor beskrevet, før hun er udmattet - og vi er lige så udmattede.

 

Vi har prøvet både med det sure og det søde, og intet lader til at virke. Vi har uden tvivl begået en masse fejl undervejs, men det er kørt så langt ud, at vi ikke kan se os ud af det, og vi føler at vi volder mere skade end gavn.

 

Vi har brug for at blive kloge på, hvad der gør vores datter så urolig ved putningen, nu hvor hun faktisk er en klog og sød pige om dagen. Samtidig har vi voldsomt brug for at vide, hvad der er det rigtige for os at gøre, og hvordan vi kommer videre herfra.

 

Som det er nu, føler vi, at hendes adfærd fylder det hele i vores dagligdag. Selvom hun er sød om dagen, kan vi mærke, at vi er nervøse for, hvordan vores aften bliver, og vi er bekymrede for, at det også vil have en effekt på forholdet mellem hende og hendes lillesøster.


De venligste hilsner


/Helene og Klaus.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk