Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Stroebror 6 år og "Møgunge" på 2 år


Hej!

 

Vi har to drenge på 6 og 2 år.

 

Storebror er en rolig og sensitiv dreng, som er meget nysgerrig og interesseret i at forstå verden omkring sig. Men han kan - nok som de fleste børn på 6 år - få nogle voldsomme vredesudbrud (råber meget grimme ord, slår, sparker og kaster med ting), og det går ikke stille for sig. Han har aldrig været glad for sin lillebror, men vi glæder os over de gode øjeblikke, hvor de leger sammen.

Vores største udfordring er dog nu, at vi kan mærke, at lillebror for alvor ikke kan holde til det længere - og det kan vi heller ikke! Han er ofte ked af det og vil helst være oppe hos mor, og han afviser/skubber storebror væk, når han ellers vil ham noget godt.

 

Vi aner ikke, hvad vi skal stille op. Vi prøver efter bedste evne at tilbringe alenetid med storebror, lave ting sammen alle sammen og sammenligner dem ikke (de er meget forskellige; lillebror hurtig, storebror langsom).

 

Vi fortæller selvfølgelig storebror, at han skal tale pænt, men det virker aldrig. Sender vi ham på værelset, går han bare mere amok. Vender vi ryggen til, bliver han ved. Det virker som regel bedst, når vi bevarer roen - naturligvis, så det prøver vi. Men når han står og prikker til lillebror og siger "møgunge", er det sørme svært - især når det er 6. gang på en hverdagsmorgen.

Vi håber, at du kan give os et par råd eller kommentarer, der kan give os nogle ideer til at håndtere de svære situationer - af hensyn til os alle fire.

 

På forhånd tak.

Fra


/Far og mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk