Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Sammenhængende søvn søges - pige 15 mdr.


Hej Berit.

 

Jeg skriver til dig fordi vi efterhånden er ret desperate efter at få lidt sammenhængende søvn derhjemme.

 

Har en datter på 15 måneder som vågner mange gange i løbet af aftenen og natten. På en god aften vågner hun en gang inden vi går i seng og om natten vågner hun kun kort op og kan lægges ned i sin seng igen og sove videre (men vågner stadig hver 1-2 time). På en dårlig nat (som der desværre er flest af) vågner hun hver time. når vi går ind til hende (hun har sovet på eget værelse siden hun var 5 1/2 måned) nægter hun at sove videre men begynder at skrige og bliver helt hysterisk. Nogle nætter står dette på i op til to timer hvor vi går ind til hende hver 1-3 min og lægger hende ned, nusser og siger godnat og går så ud igen. Der bliver ikke tændt lys eller snakket og der bliver kun tilbudt lidt vand i en kop (ikke altid hun vil drikke noget)

 

Hvad kan vi gøre anderledes? Hele dette natteroderi startede efter hun var syg, da hun var 11 måneder. Der sov hun i vores seng og faldt i søvn, mens vi lå ved siden af hende. Indtil da vågnede hun kun en gang, fik en flaske med MME og sov så igen efter 15 minutter uden skrig og skrål. Hun har ikke fået natflaske i lang tid nu.

 

Om dagen sover hun fint (3-3 1/2 time i vuggestuen), spiser rigtig godt, er nysgerrige, glad og aktiv. Hun lægger sig fint til at sove om aftenen, når hun bliver puttet i sin egen seng (efter hun har drukket sin vælling flaske, som hun skal have lidt endnu pga. hun er lidt lille af sin alder at være)

 

Vi har fået tjekket hende ører, og der er intet umiddelbart at se

 

Er det os der har givet hende den dårlig vane, så hun kun kan kunne sove, når vi ligger ved siden af hende? Og hvis ja hvordan bryder vi så denne vane? Vi trænger efterhånden til at hun sove igennem (vi prøver at skiftes til at sove om natten, men det er svært når hun skriger og vi har en lille lejlighed)

 

Håber du har nogle gode råd, vi kan afprøve.

 

Hilsen


/Den trætte mor.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk