Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Mor vil gerne tabe sig


Hej Helle.

 

Jeg har født min 2. søn naturligt for snart 5 måneder siden.

 

Under min graviditet tog jeg meget hurtigt på selvom jeg havde meget kvalme, spiste mindre pga. kvalme og utilpashed og gik i seng omkring kl. 20 stort set hver aften de første 3 måneder. Vægtøgningen fortsatte min graviditet igennem. Endte med at have taget 28 kg på.

 

Havde hovedpine hver til hver anden dag indtil 8. Måned. Havde de første mange måneder også forstoppelse og kom kun af med afføring hver tredje dag ca.

 

Da jeg havde født min søn på 5030 gram tabte jeg hurtigt 15 kg så stod vægten derefter stille. Jeg tænkte ikke nærmere over det. Amning gik ikke særlig godt pga. min søn havde svært ved at ligge ved brystet og spise pga. han var låst i nakken og var skæv i bækkenet (har gået til kiropraktor og fysioterapeut og det er fint nu). Så da han var 9 uger overgav jeg mig til flasken som fungerede. Min første søn ammede jeg i 15 måneder så ved hvordan en god amning er heldigvis.

 

Nå men efter jeg begyndte på at give flaske, begyndte jeg også at ville tabe den ekstra vægt og begyndte så at tænke over mine måltider uden at være fanatisk. Jeg endte med at tage 4 kilo på i stedet for at tabe mig trods mindre måltider, sundere mad, mindre sukker osv. Jeg har nu været på diæt i 3 uger og går lange ture flere gange om ugen med barnevognen, udover at jeg ikke føler mig stillesiddende til dagligt. Jeg har tabt mig et halvt kilo!

 

Derudover fælder jeg enormt meget, min hud er enormt tør og jeg får røde plamager i ansigtet efter bad. Disse symptomer startede kort efter fødslen. Jeg er også blevet mere irritabel og føler jeg mangler overskud hvilket jeg synes påvirker mit humør.

 

I sidste uge er mit bryst begyndt at klø rigtig meget uden der er noget at se, det lindrer dog, når jeg smører med fed creme.

 

Inden denne graviditet har jeg ikke haft svært ved at tabe mig, holde vægten og levet sundt og dyrket motion.

 

Jeg er begyndt at tænke på om mit stofskifte kan have ændret sig og spiller en rolle i ovenstående?

Jeg er ret frustreret snart i hvert fald og undrer mig over denne forandring.

 

Er det jeg oplever normalt efter graviditet? Og hvad kan jeg gøre? Er det pga hormoner, lavt stofskifte eller? Jeg har endnu ikke fået min menstruation.

 

Jeg er 180 cm høj og vejede inden graviditet 68 kg. Nu vejer jeg 83 kg. Ved godt, jeg ikke er tyk, det er bare frustrerende. Og synes også det er underligt, at de sidste 4 kg jeg har taget sidder på maven, når jeg plejer at tage på, på lår, numse og ansigt.

 

Mvh


/Karina.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk