Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Min datter slår mig - 2 år 8 mdr.


Hej

 

Jeg har virkelig brug for at vide hvorfor min datter nogle gange slår mig. Hun er 2 år og 8 mdr.

 

Hun har gjort det før, men det er længe siden og den gang var det tit i forbindelse med, hvis hun lavede ballade, og jeg sagde nej. Men det er over nu. Denne episode vi har haft i dag forstår jeg ikke helt.

 

Hun kom hjem efter en nat hos sin farmor og var ekstrem hyperaktiv kastede lidt med ting, grinte og hoppede rundt, legede med sit legetøj og skreg en del og reagere overhovedet ikke på, at man kalder på hende, som om hun ignorere en med vilje.

 

Hun sætter sig ovenpå mig og giver mig en flad, jeg forklare hende, at man ikke må slå. Og så gør hun det igen, og hun synes det er sjovt og hun forstår ikke, når jeg forklare hende, at man ikke må slå, og at det gør ondt. Det stoppede så der, men 30 min efter kastede hun legetøj efter mig, og igen griner hun, og jeg kan ikke snakke med hende som jeg normalt godt kan. Hun griner, og vil ikke lytte til mig, så jeg prøver at lægge hende ind i hendes seng i 2 min, og hun bliver ked af det.

 

Så går jeg ind og tager hende op, og vi sætter os ned, og hun siger hun er ked af det, fordi mor skælder ud. Så spørger jeg hende, hvorfor mor skælder ud, og hun fortæller, at det var fordi hun kastede ting efter mig. Og igen prøver jeg at forklare hende, at man ikke må slå eller kaste ting efter folk. Og efter jeg har brugt et par minutter med at snakke med hende sker der ikke mere, og vi går ind i stuen og hygger og putter med tegnefilm, indtil hun skal  i seng.

 

Hendes far skal lægge hende i seng i dag, men hun vil ikke, hun holder fast i mig. Min datter er utrolig kærlig, elsker at kramme og kysse, men de sidste par dage vil hun kun kysse sin far og ikke mig, og det sårer mig lidt, da det er mig som altid tager mig af hende og leger med hende. Hun hænger altid på mig og vil helst kun mig. Vi er meget tætte og jeg ved som regel altid, hvad der trykker hende. Men pt. aner jeg ikke, hvorfor hun opfører sig sådan og vil så gerne forstå hende, og hvorfor hun slår mig.

 

Det er ikke kun i dag hun er hyperaktiv. Det er sket ret tit de sidste par uger. Fx efter en hel dag i vuggestuen kommer hun hjem og løber rundt i hele huset og skriger. Jeg har ADHD, men mistænker ikke min datter for det, da det ikke er så slemt.

 

Vuggestuen siger, at hun er en dejlig og nem pige. Håber virkelig I kan hjælpe mig med at forstå, hvad der sker for tiden. 

 

Mvh


/Sussi.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk