Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kniv og gaffel til 5-årig?


Jeg har brug for et råd.

 

Min søn er lige fyldt 5 år, og jeg synes simpelthen, at han har så dårlige bordmanerer. Han kan stort set ikke sidde stille, og skal lave fjollelyde/pruttelyde, gentage hvad jeg siger (når jeg siger stop, hold op mv) fægte med gaffel og kniv samt afbryde, når jeg snakker med min kæreste/veninde eller lign. hvis de spiser med.

Jeg prøver at irettesætte ham og give advarsler og forklare at man sidder pænt når man spiser mv. men hjælper kun i få sekunder. Det går kun fint, når han ind imellem får lov til at sidde foran fjernsynet, så er det som om at han koncentrere sig bedre, men det sker kun få gange at han får lov til det.

Tit og ofte ved bordet, så går han bare fra bordet, da det er konsekvensen hvis han ikke spiser ordenligt. Jeg vil så gerne kunne tage ham med på restaurant, men føler, at det bare vil blive en lang kamp med “nej, stop, hold op, sid pænt” mv.

Hvad gør man ift. konsekvenserne (især når man er ude og der ikke er et værelse man kan give ham timeout på) Og hvor meget kan man forlange ift. Bordmanerer, når man er 5 år? Jeg forlanger brugen af kniv og gaffel uanset hvor vi spiser.

 

På forhånd tak

Mvh.


/SR.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk