Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan vi tage til Tyskland på ferie - Barn 5 måneder"Spørg os" svarer:

Kære Solmol.


Tak for det jeg vil kalde et rigtig godt spørgsmål.

 

I har helt ret i, at der er en del mæslinger i omløb i Europa. I 2018 blev der registreret 82.596 tilfælde og 72 dødsfald fra den europæiske WHO-regions 53 medlemslande. Der er stadigvæk et stort udbrud i Ukraine. Blandt EU's 28 medlemslande er de højeste antal tilfælde anmeldt fra Frankrig, Italien, Grækenland og Rumænien.


 

I planlægger at tage til et badeland, der ligger i Tyskland, når jeres yngste barn er 5 måneder. Jeg tænker, at Tyskland ikke er et land, hvor der er mange sygdomstilfælde med mæslinger. Men som I selv er inde på, er der mange tilrejsende mange steder fra i sådan et badeland.

 

Næste gang I kommer til den praktiserende læge for vaccination eller helbredsundersøgelse, så kan I drøfte spørgsmålet med lægen også. Man vaccinerer sædvanligvis ikke med MFR, før barnet er mindst 12 måneder gammelt.

 

Til syvende og sidst vil det jo være en afvejning fra jeres side, om I synes det er for risikabelt. Det er altid kompliceret at skulle vurdere en eller anden risiko. Og om I synes, det er for stor en fare udsætte jeres barn for, hvis I beslutter jer for at tage af sted.

 

Sundhedsmyndighederne fraråder ikke rejseaktiviteter på grund af smitterisiko. I Danmark har der været under 20 tilfælde af mæslinger her i 2019 (frem til 13. maj).

 

Jeg håber, at svaret her kan være med til at afklare om I skal til Tyskland i sommerferien.

 

Rigtig god sommer og ferie – når I kommer til den.

 

De bedste hilsner

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk