Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan jeg adoptere min stedsøn?"Spørg os" svarer:

Kære Christian,

 

Du har kun mulighed for at adoptere OL ved en stedbarnsadoption, når du lever sammen med eller er gift med moderen. Ellers skal du vente til OL er 18 år, og så kan du indgive en ansøgning til statsforvaltningen.

 

Hvis du skal have forældremyndigheden, kan det kun ske med moderens accept. Du kan derfor heller ikke forlange, at hun laver er børnetestamente. Det bestemmer hun helt selv.

 

Den måde, du kan sikre dit og OLs forhold er, at du ansøger statsforvaltningen om at få fastsat samvær svarende til det, I har aftalt og praktiserer. Så risikerer du ikke, at moderen pludselig stopper samværet. Det vil endvidere stille dig nogenlunde lige så godt som et børnetestamente, hvis moderen skulle gå bort, dvs. du vil stå ret godt i forhold til at få forældremyndigheden.

 

Jeg går ud fra, at du er klar over, at du ikke har pligt til at deltage i forsørgelsen af OL, da du ikke er hans far. Du har derfor ikke pligt til at betale børnepenge til ham.


Med venlig hilsen
 
Susanne Ravn
advokat (H) og retsmægler
Beneficeret ved Retten i Roskilde


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk