Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Kan far tage på ferie alene? - dreng 15 mdr.


Hej Else.


 

Min kæreste og jeg er forældre til en skøn dreng på snart 15 mdr.

Min kæreste er fra Israel og vi taler lidt om, hvornår han kan tage vores søn alene med på ferie i en uge uden mig. Hvor gamle skal børn være, før de forstår og kan håndtere at være væk fra en primær forælder?

Jeg er lidt bekymret ved tanken. Dels fordi jeg tænker, at det vil være meget hårdt for min søn, som er mest knyttet til mig, hårdt for hans far, som vil have svært ved at trøste og hårdt for mig at være væk fra ham.


Hans far mener, at det vil gøre dem begge godt. Det tænker jeg også at det kunne, men slet ikke endnu, da jeg synes at vores søn er for lille.

 
Han er en følsom fyr vores søn, som reagerer på ændringer i hverdagen og på nye steder. De gange vi har rejst sammen indtil nu har været blandede fornøjelser, hvor vi virkelig skal gøre vores bedste for at holde normal rytme.


Herhjemme søger han primært mig, og i pressede situationer kan far og ikke få lov til at trøste. Vores søn bliver gal og kører sig selv op, hvis det er far der skal putte. Og hvis han har svært ved at falde i søvn, kan det være rigtig svært for far at få ham til at slappe af og falde i søvn. Og tit er det svært for far at håndtere en hysterisk lille dreng, da tålmodigheden bliver sat meget på prøve ...


Jeg ville egentlig helst, hvis far og søn prøvede at have lidt alene tid hjemme, i vante og trygge rammer, første gang de begge skulle være uden mig …

 

Puh, jeg håber du kan give os lidt retningslinjer.

 

Vh.


/Maria.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk