Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvilken bolig er ok - to sønner


Hej fagpanel,

 

Mit spørgsmål går på, hvad vil være bedst for mine børn at bo i?

 

Har børn brug for at bo på meget plads som i hus eller lejlighed, eller kan børn indfinde sig med mindre plads og alternative omgivelser.

 

Jeg har 2 drenge på hhv 9 og 6 år. Har dem 5/14.

 

Jeg bor p.t i en 3 værelset lejlighed, hvor mine børn deler det ene værelse. Jeg syntes en lejlighed er en dyr måde at bo på, i forhold til hvad jeg får ud af det.

 

Jeg har derfor prøvet at undersøge hvilke muligheder der er.

 

Den ene - og traditionelle mulighed, er at købe et lille hus, hvor børnene har hver deres værelse, og hvor vi bor i samme by, hvor de går i skole og hvor mor bor. Dette er en praktisk, men også en dyr løsning. Ser det trods alt som en fornuftig nu-og-her og fremtidig investering.

 

Den alternative løsning, som gerne skulle være en billig og en knap så økonomisk afhængig løsning, vil være at bygge et minihus på hjul. Dette er jeg blevet inspireret af fra USA, Canada og New Zealand. Ideen var at den skulle stilles op på en bekendts grund eller på campingplads så tæt på skolen som muligt. Et minihus er udstyret fuldt ud på højde med anden bolig, dog er det minimalistisk indrettet og sovepladsen er ofte oppe på en hems.

 

Jeg tænker selv, at fordelen ved et hus, er et stabilt sted for børnene at bo, men dermed også en far, der er meget afhængig af sin økonomi og fuldtidsarbejde, der nu har givet mig stress for anden gang.

Fordelen ved minihuset eller tinyhouse som det kaldes, er en betydelig uafhængighed af økonomi og måske jeg kan arbejde lidt mindre og passe på mig selv. Dette skulle gerne give større overskud - til mig selv, men ikke mindst til mine børn.

 

Hvad vil i anbefale mig at gøre?

 

Med venlig hilsen


/Thomas.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk