Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hvad gør vi med den 4-årige? Sammenbragt familie 5 børn


Hej Else.

 

Jeg skriver til dig da min kæreste og jeg har et problem med den ældste af hendes drenge på 4 år.

 

Kort om os og situationen:

 

Vi har mødt hinanden for et halvt år siden, efter at vi begge to er gået fra vores partner.

 

Min kæreste har to drenge 2 og 4 fra hendes tidligere forhold, og jeg har tre børn, 5, 6 og 10

 

Det er et år siden de gik fra hinanden og ca 8 mdr siden at vi gik fra hinanden.

 

Min den mindste er lidt vred på mig over situationen, men de to andre er egentlig ok.

 

Den ældste er fra et tidligere forhold.

 

Vi er lige flyttet sammen i et dejligt stort hus der kan rumme alle børnene hver anden weekend når mine kommer.

 

Nå men min kærestes to ellers rigtig dejlige drenge har vi jo med at gøre hver dag, på nær hver anden weekend, når de er hos deres far.

 

Problemet ligger i den ældste på 4 år. Han er en meget vred dreng, og reagerer ufattelig voldsomt på meget små ting. Råber og brøler, siger grimme ting og er tit ret ubehagelig over for hans lillebror, skader ham med vilje, eller prøver i hvert fald at gøre slemme ting ved ham.

 

Han vil ikke høre efter hvad hverken mor eller mig siger til ham, og han kan bruge rigtig lang tid på at være vred.

 

Jeg prøver at være som en far for dem, som jeg er og har været for mine egne børn. Deres egen far har ikke været et særlig god menneske over for deres mor, og har hørt fra nylige kærester, at han heller ikke er en særlig god far, det var han heller ikke dengang.

 

Vi er lidt magtesløse omkring ham, for han er virkelig hård at have omkring sig, når han er sådan, og det er lidt som om at ligegyldigt hvad vi gør, så er han ligeglad, og fortsætter med at være vred.

 

Det ender tit med råben, og vi ved godt, at det nok ikke er vejen frem, men man mister besindelsen til sidst når ingenting virker.

 

Kan en 4 årig forstå konsekvenser? Altså, hvis du ikke spiser nu hvor maden er på bordet, så får du ikke noget. Hvis du ikke holder op med at slå, så kommer du i seng. Hvis du skal råbe af mig, så kommer du ind på dit værelse. Osv osv.

 

Vi er godt klar over, at et brud mellem forældre, og et nyt liv med nye partnere kan være hårdt og uforståeligt for de små, og at de kan reagere på det, men hvad gør man for at hjælpe dem bedst muligt igennem det?


/Papfar.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk