Besøg våres webshop
Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Hjælp til søvn - 10 måneder"Spørg os" svarer:

Kære Line.

 

Det er Else Guldager, der svarer i stedet for Anne.

 

Den nattesøvn, den nattesøvn. Det er godt at jeres søn har sovet godt om natten – så kommer han sikkert til det igen. Men efterhånden som børn udvikler sig, så kommer der drømme til, og de kan være ubehagelige også for et lille barn, som kun lige er i gang med at lære den store verden at kende.


Det er forskelligt, hvornår børn begynder at sove igennem – og som I har oplevet det, så kan mange ting forstyrre. Lige nu sover jeres søn ikke så stabilt og han bliver stadigvæk ammet. Det er godt for mange ting – det nedsætter antallet af infektioner, og det er let mad at give – om end du gerne ville være de vågne nætter foruden.


Med hensyn til de mareridtsagtige opvågninger, han har. Hvis de kommer på det samme tidspunkt hver nat, så kan I prøve et rumstere med ham en 5-10 minutter FØR han bliver urolig. I kan vende ham på den anden side, give ham sutten eller andet, så han lige bliver en smule forstyrret. Måske det er nok til, at han undgår mareridtet.


Når han skal til at sove på eget værelse, er det godt hvis der er nogle ting, han kan genkende. Sengen, en spilledåse med musik, som han falder i søvn til (måske ny vane??), noget, der hænger på væggen osv. Og I må gerne vænne ham til værelset, ved at I leger derinde, han får nogle af sine ting derind, så det bliver et kendt sted for ham, inden han begynder at sove der om natten.


Med hensyn til at sove selv og at sove igennem, så kan du få lidt forskellige tips. Det er godt at du lader ham slippe brystet og giver ham sutten, inden han sover – bliv endelig ved med det. Det er et stykke af vejen til, at han kan falde i søvn selv ved hjælp af sutten. Det kan I også gøre om dagen, når han skal sove.

 

Hvis hans dagsøvn er god (middagssøvn mv.), så er der stor sandsynlighed for at hans nattesøvn følger med. Søvn avler søvn, siger man.

 

Med hensyn til at sove igennem, så er der mange børn, som sover ekstrafint på et godt varmt bad efterfulgt at en portion lun grød og til sidst en ammetår – og for ham – en sut.

 

Held og lykke med en bedre nattesøvn

 

De bedste hilsner

 

Else Guldager

Sundhedsplejerske phd


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2018. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk