Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Har svært ved at opdrage 2 årig - næsten mor til to


Hej med jer.

 

Det er sådan at jeg har en datter som lige er fyldt 2 år. Hun er en virkelig sød og genert pige, meget forsigtig og stille og rolig i det generelle. Nu er hun kommet i en alder, hvor hun kan finde på at lave lidt ballade eller hidse sig op over noget hun ikke vil. Jeg forstår godt at det er en del af hendes udvikling og jeg vil jo gerne gøre mit bedste og støtte hende og vise hende grænserne. MEN .. det er SÅ svært for mig. Jeg finder mig selv i situationer, hvor jeg lader min vrede tage over og råber og ikke er en særlig sød mor. Og det kan være over hun hældte vand på gulvet, ikke vil falde i søvn m.m. - altså småting.

 

Jeg er højgravid og har mindre og mindre overskud. Men det resulterer i, at jeg vælger en let løsning og snakker hårdt og siger “hvis du ikke sover nu, så går jeg”. Ved denne magtanvendelse hører hun efter, selvom jeg ikke ønsker at tage den lette udvej. Jeg føler ofte, jeg har brug for nogen andre tager over - hvilket ikke sker, også det mig som vælter situationen til det total negative.

 

Min datter er mest med mig, da hendes far arbejder og er mere ude, og jeg tager mig af hjemmet. Så han ved heller ikke hvad han skal gøre. Desuden har hun altid holdt sin gråd inde, hvilket gør endnu mere ondt i hjertet. Så hun går væk fra situationen og mange gange kan jeg hører, hun prøver at holde sin gråd inde. Det slet ikke sjovt for hende eller jeg, at jeg er ved at opbygge sådan et forhold.

 

Men jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal håndtere hende og mine egne følelser på samme tid. Jeg kan ikke rumme særlig meget. Og føler mig bare som den værste mor for min datter. Kommer selv fra et hjem hvor skam og skyld og sammenligning med alle andre børn var måden, jeg lærte på. Og var selv som min datter som barn. Et forholdsvist nemt barn. Og ønsker virkelig ikke at gøre det samme imod hende, som blev gjort imod mig.

 

Hvordan kan jeg ændre det her handlemønster, og hvordan kan jeg lærer at give min datter en god barndom? Og tror I allerede nu, jeg har ødelagt noget, eller skabt noget dårlig selvværd/selvtillid hos min datter - hvis ja - så hvordan ændre jeg det og hjælper hende videre. For jeg ser ikke, det bliver lettere med en lille ny, hvor jeg måske har begge børn ved sove tid.

 

På forhånd tak for svar.


/Louise.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk