Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Han bliver rasende ved et NEJ - dreng 3 år.


Kære Else


Jeg har søgt nettet tyndt og jeg kan simpelthen ikke finde svar på mit spørgsmål.

 

Lidt baggrund. Vi har en dreng på 3 år, fra februar. Han er meget stor dreng, bruger størrelse 122 i tøj og str 30 i sko. Hans sprog er desuden MEGET udviklet. Han talte allerede rigtig godt i vuggestuen og alle italesætter altid hans sprog.


 

Han er en sød, kærlig, empatisk dreng. Han har en super fantasi, og leger dagen lang i børnehaven.
Samtidig er han en meget temperamentsfuld, viljestærk - har sin egen dagsorden - kind of guy.

 

Han er meget glad for mig, da far arbejder meget. Vi er os selv 6 dage om ugen, far afleverer dog hver dag.

 

Vi har det generelt rigtig skønt sammen, og vi hygger os og leger osv.

 

Og... når vi har “konflikter” dvs. Hvis jeg siger nej til noget, så bider, sparker og slår han. Der er ikke tale om konflikter med søskende, han har ingen, eller noget han ikke kan italesætte. Faktisk er er fantastisk til at italesætte hvad der går ham på. Da vi gav sutten til suttetræet, sagde han fx: ”Du snyder mig, Mor!!” Det kunne vi tale om, at det føles sådan, fordi han fik en gave i stedet for sutten osv.

 

Men! Det er også ved, at han får en ide om at han vil have chokoladeknapper. Det får vi som fredagsslik, en lille pakke Smarties. Dagen efter kan han brænde helt sammen, når han siger: ”Jeg vil have chokoladeknapper”, så siger jeg: ”Det kan jeg godt forstå/høre. Her får vi chokoladeknapper om fredagen”, i dag er det fx lørdag.

 

Så går han helt i sort, han sparker, slår og skriger også helt vildt højt. Altså åbner munden og skriger alt hvad han kan.

 

Jeg har prøvet følgende:
- holde ham, det optrapper konflikt - dårlig ide.
- gå, så bliver han bundulykkelig, men når jeg kommer tilbage vil han ikke have mig der. Så bliver jeg alligevel, men det tager lang tid, hvor Han græder, skriger, prøver at slå osv. igen.
- sagt stop
- sagt jeg bliver ked af det, når du slår
- lagt en rolig hånd på ham.

 

Min udfordring er, at jeg 50% af tiden får en hjerneblødning, når det sker. Den der afmagt i at have et stort barn, der bare går lige på mig, det står mit system helt af overfor. Han kigger på mig, og tager nærmest tilløb til bare at gå lige på mig.  Jeg prøver at bevare roen, men han må kunne mærke, at jeg indeni er ligeså oppe at køre som han er, fordi jeg simpelthen ikke vil finde mig i det.

 

Jeg mærker dog ingen forskel i de gange, jeg reelt bevarer roen, og de gange jeg prøver, men hvor der er ildebrand indeni.

 

Nej det ved ting, som jeg synes er så svære at komme med alternativer til. hvis jeg siger, men du må gerne få noget andet. Så bliver han også tosset, for jeg skal gå væk og gå, og hvis jeg så har brug for den pause så græder og græder han, men skriger, når jeg kommer tilbage efter 1 minut. Vi kan tale om det bagefter, altid. Hvis jeg har hævet stemmen, siger jeg altid undskyld, og vi taler altid episoden igennem.

 

Jeg italesætter også at jeg godt kan forstå, det er svært, at der er chokoladeknapper om fredagen og ikke om lørdagen og han bukker og siger, undskyld jeg slog dig.

 

Men hvad er det rigtige at gøre, når han bider, sparker og slår, når han få nej til ting som mad osv. For jeg siger nej til meget og så kan han surmule lidt. Men jeg synes, det bliver vildere og vildere, og mine søskendes og veninders børn reagerer slet ikke på samme måde.

 

Hilsen en frustreret mor, som gerne vil håndtere naturlige situationer hensigtsmæssigt.  


/Tanya

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk