Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bekymret mor - Har han en dårlig tilknytning? - dreng 1 år"Spørg os" svarer:

Kære Hønemor

 

Tak for beskrivelsen af din udadvendte søn, og hvordan det er gået for jer især med hensyn til tilknytningen mellem jer.

 

Børn er jo meget forskellige. Og det kan jeg love dig, er noget at det mest slående, når man som sundhedsplejerske oplever mange forskellige børn, og hvordan de udvikler sig hver især. Der er ikke to, som er ens.

 

Din søn har lyst til kontakt med andre – voksne som børn. Han lyder også til at være god til at relatere sig til fremmede og til at få kontakt. Du bekymres over, om han er for ukritisk, og om han burde være mere ’morsyg’, så du var vigtigere for ham.

 

Den måde, som du har beskrevet ham på, får ikke alarmklokkerne til at ringe i mig. Jeg tænker, at han er en udadvendt, glad og tryg dreng med mod på at vende sig ud mod verden og nye oplevelser.

 

Du fortæller om episoder, hvor du har været hårdt presset af en grædende, syg dreng – amning, der af og til har været smertefuld. Og hvor du har råbt og grædt. Jeg tror helt bestemt, at mange andre mødre kan nikke JA, og sige, at den slags episoder har de også oplevet. Men den følelse, du har, kombineret med at du synes, at han keder sig i dit selskab, det giver dig muligvis et stik af dårlig samvittighed og usikkerhed på, om alt er, som det bør være?  Et spørgsmålstegn om ”Er der grund til bekymring?”

 

Jeg tænker, at du godt kan pakke dine bekymringer væk. Samtidig tror jeg, som du også er inde på, at han har behov for nye udfordringer og for at komme ud blandt andre børn og voksne. Så en daginstitution ville nok være stimulerende for ham. Og det vil også give dig mulighed for at realisere det, som du har behov for.

 

Hvis du har behov for, at en anden skal se på din situation, så kan det være en fin ide, at du får et ekstra besøg af din sundhedsplejerske. Hun har fulgt jer i den første tid, og hun kender til jeres familie og til din søn, og hun kender også de muligheder, der er er jeres lokalområde.

 

Held og lykke med det hele.

 

Med venlig hilsen

 

Else Guldager
Sundhedsplejerske ph.d.

 


Til spørgsmål »
Tilbage til oversigten »

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk