Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bedre nattesøvn - med to børn 3 og 7 år


Hej

 

Jeg skriver, da jeg er ret frustreret over vores nattesøvn eller mangel på samme i vores familie.

 

Vi har 2 dejlige børn på 3 og 7 år, som er nogle glade og afbalancerede børn, som trives rigtigt godt i henholdsvis børnehave og skole.  

 

Vores datter på 7 år er ofte kommet ind til os om natten, også da hun var yngre. Men det sidste års tid er lillebror på 3 også begyndt at komme ind hver nat. Vores soveværelse ligge lige mellem deres værelser.

 

Da ingen af os sov ret godt ved at ligge 4 i sengen. Besluttede vi, at storesøster kunne få en madras ind ved siden af os i soveværelset. Den har hun nu brugt hver nat siden. Vi er dog ved at være bange for, at det udvikler sig til at blive en vane, at de komme derind mere pga. vane end pga. egentligt mareridt. Og at det dermed bliver svært at vænne dem af med igen.

 

Min mand er derfor begyndt at gå med ind og ligge på en madras og sove hos hende et par timer i løbet af natten. Men 1/2 time efter han er gået ind i sin seng, kommer hun listende, fordi hun ikke kan sove. Vi har også prøvet at sidde inde hos hende til hun falder i søvn igen, men hun kommer ind til os kort tid efter. 

 

Vi forsøger at gøre putteritualet så roligt som muligt, med god-natlæsning, god-nat-sang og mulighed for at få snakker dagens hændelser igennem. Men trods dette vågner hun 3-4 gange hver nat og kommer ind og spørger, om hun må lægge sig, eller om en af os kommer ind og sover hos hende.

 

Når man spøger til, hvad der gør, at hun ikke kan sove inde på sit eget værelse, siger hun, at hun er utryg ved at sove alene!  Den seneste tid er hun begyndt at komme ind første gang ved 23-tiden og derefter flere gange i løbet af natten. Min mand føler snart ikke, at han har sovet en hel nat i et helt år - kun når de har været passet ude. Han overvejer snart at sove på kontoret - hvilket jeg selvfølgelig ikke er interesseret i! 

 

Jeg har overvejet, at lade hende sove hos sin lillebror, men dette er vi ikke enige om min mand og jeg, da han er bange for, at hun så vil vække lillebror. 

 

Det sidste vi har forsøgt os med, er stjerne-belønnings-liste, hvor de optjener en stjerne for hver nat, de sover hos sig selv. Men der er langt endnu før de har optjent 5 stjerner. 

 

Vi ved snart ikke, hvad vi skal stille op! Min mand mener, at vi skal give dem forbud mod at komme ind til os, hvilket jeg ikke er enig i, er den rigtige løsning. Jeg er bange for at det giver modsat effekt! Vi har snakket med børnene om, at det er uholdbart at ingen af os, hverken dem eller os, får en hel nats søvn. Og om dagen kan de godt forstå det, men om natten virker de til at have glemt det!

 

Vi mangler virkelig nogle gode forslag til, hvordan vi kommer videre herfra, da det pt. er uholdbart at hele familien ikke får en hel nats søvn!

 

Ser MEGET frem til at høre fra jer 

 

Vh


/Vandmand.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk