Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Asbest i naboens tag, kan det skade vores børn?


Hej Per,

 

Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os, da jeg og min mand lige nu er rigtig bange og kede af det.

 

Sagen er den at jeg har tre børn på hhv. 9 mdr, 5 år og 7 år. Vi bor i et villakvarter, hvor mange ynder at klare vedligeholdelse på husene selv. I vores kvarter er der mange huse med skifer og eternittage som indeholder asbest.

 

For en uge siden højtryksspulede vores genbo sit skifertag på 180 kvm, som indeholder asbest og har efterfølgende også sprøjtemalet det. Der er en vej imellem os.

 

Idet min mand og jeg mener at det er forbudt, var vi henne og gøre naboen opmærksom på det. Hans svar var at han ikke gjorde det med højt tryk og at det kun er forbudt at bryde pladerne. Vi mener dog at kunne se at der var højt tryk på.

 

Vi kan nu en uge senere se at hans tag er blevet meget blakket mange steder og er derfor helt sikre på at der har været rigtig højt tryk på og dermed frigivet asbest.

 

Min mand og jeg er nu rædselsslagne for at vi og særligt vores børn kan have fået noget af den giftige asbest i huset haven og dermed i lungerne. Børnene legede både i haven og rundt om huset i dagene efter.

 

På dagen hvor han spulede taget, var vindretningen væk fra vores hus, men da vi ved at asbest hænger i luften længe, kan vi nu ikke lade være med at bekymre os.

 

For et år siden havde vi asbest inde på livet, fordi vores eget hus, før vi købte det, var blevet renset forkert af et firma, således at der hang asbestslam på lægterne i loftrummet. Vi har måtte kæmpe i et år med ejerskifteforsikringen for at få det renset op...

 

Eksponering både via gang på loftet og at have hentet ting ned, samt naboens rens af tag, tænker gør at vi alle kan have fået en del fibre i lungerne.

 

Hvad kan vi så gøre nu? Det er en uge siden, er det realistisk at tro at asbesten stadigvæk huserer i vores kvarter?

Ville du med din ekspertviden, antage at vi kan være i risikogruppe for udvikling af sygdomme relateret til asbest og kan man på nogen måde undersøge for det?

 

Vi håber inderligt at du kan hjælpe os, da vi vægter dine grundige og kvalificerede svar meget højt.

 

På forhånd mange tak

Med venlig hilsen


/Kim og Camilla

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk