Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Afføring på uldtøjet.


Hej Inge

Jeg har to skønne børn - en datter på 5 år og en lille søn på 5 mdr.

 
Jeg er blevet ret meget fan af at bruge uldtøj (især inderst inde til dem). Normalt vasker jeg det på uldvaskeprogram med uldvaskemiddel (med den blå krans på), men man kan jo kun vaske på uldprogram på max. 40 grader.

Det er også helt fint til det meste, men når min lille søn fx har haft rigtig meget afføring, og det desværre ikke er blevet inde i bleen, men også i stor stil løbet ud på tøjet, ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre.

 

Normalt vasker jeg jo tøj med afføring (eller opkast) på ved min. 60 grader og nogle gange har jeg endda givet det en kogevask, men det kan jeg jo ikke med uldtøjet. Hvad gør man? Bliver uldtøj rent blot på et uldvaskeprogram med uldvaskemiddel på 40 grader når der er tale om afføring og opkast? (Jeg er godt klar over, at der kan være restfarve fra afførringen/opkastet, men det skal jo helst blive forsvarligt rent - altså fri for eventuelle skadelige bakterier osv.).

 

Og hvis det ikke er nok at vaske det på 40 grader uldvaskeprogram - hvad gør man så? Har du også et tip til at få evt. misfarvninger fra fødevare, afføring mv. af uldtøj?


/Mona.

Læs svaret

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk