Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vibeke Samberg

Sundhedsplejerske og cand.scient.soc

Om mit arbejdsliv:

Jeg vil gerne arbejde for, at der kommer mere lighed i sundhed blandt børn og unge.

 

Jeg har været sundhedsplejerske siden 1995 og har set masser af social ulighed i mit arbejdsliv. Det har ført til, at jeg har videreuddannet mig på Den sociale Kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Det betyder, at jeg nu også underviser, holder foredrag og er tilknyttet et forskningsprojekt om 1½ åriges udvikling og trivsel..

 

I mit arbejdsliv som sundhedsplejerske har jeg mødt mange forskellige familier og ikke mindst har jeg været tilknyttet forskellige projekter målrettet unge mødre/unge familier. 

 

Om mit familieliv:

 

Jeg er gift med Mads, med hvem jeg har tre børn. Vi bor på Amager med den yngste på 16, mens de to ældste og nu voksne børn er flyttet hjemmefra.. Og så er har vi en hund, som vi alle holder meget af. 

 

Helt kort om:

Det bedste ved at blive forælder er...

Det er en øjenåbner for livet. Man kommer ned og får set verden i en meter høje perspektiver og det kan man blive helt høj af.  Man kommer i den grad til at kende sig selv. Man udfordres på rigtig mange fronter og man oplever en betingelsesløs kærlighed.

 

Den størtste overraskelse som forælder,  er...

At man erkender, at livet i virkeligheden er meget enkelt. At det der er vigtigst, slet ikke er så kompliceret, men livet helt basalt handler om noget såre simpelt, nemlig at få børn og elske dem.

 

Den sværeste udfordiring som forælder, er...

Når ens børn er små, det en udfording at tilsidesætte sine egne behov. Når de er teenagere, er det en udfordring , at håndtere de karakteregenskaber ens barn har, som man ikke kan genkende hos sig selv. Det kræver, at man er rummelig og forstående.

 

Det jeg holder mest ved familielivet, er...

Familien er min base. Den repræsentere tryghed, sjov, kærlighed, humor, rummelighed, udfordringer og omsorg.  

 

Det jeg holder mest ved i min hverdag, er...

Jeg burde have skrevet Dan Turells "Jeg holder af hverdagen" , for det gør jeg. Og som onkel Danny skriver "Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera - det skal til". 

 

Det jeg holder mest ved mit fag, er...

Kontakten med de mange, mange mennesker jeg møder på min vej og oplevelsen, når det lykkes. Når det fx lykkes, at få en forælder til at "se"og mødes med det unikke barn, de har lige foran sig.

 

Det vigtigste for en god barndom, er...

At få lov til at være det barn man er. At få lov til blot at være barn, uden at skulle tage stilling til og ansvar for alle mulige opgaver, der tilhører voksne. At have forældre der tror på en. At  barnet bliver elsket for den hun/han er, uanset hvor lidt barnet lever op til det billede, som forældrene måske engang havde.

 

Det vigtigste ved et forældreskab, er..

Et forældreskab skal være rummeligt. Det skal være plads til, at barnet kan udfolde sig, udforske sig selv og verden ude omkring. Der skal også være plads til, at man som forældre får drøftet de gensidige forveninger, man har til sig selv og den anden som forældre. Der skal være rum til, at man giver plads til hinandens forskelligheder og ser det, som det der gør forældreskabet stærkt og solidt.

 

Det ville være skønt hvis...

Hvis vi samfundsmæssigt kunne få lidt mere fokus på, at alle børn har ret til et godt børneliv, -  og i forlængelse heraf børns rettigheder.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk