Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Niels Dieter Röck

Ekspert i børneulykker og forebyggelse, ledende overlæge i Odense på ortopædkirurgisk afdeling - Master of Public Management.

Om mit arbejde:

I mit daglige virke arbejder jeg som ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling og på skadestuen på Odense Universitetshospital.


Noget af det jeg holder mest af ved mit arbejde er den store blanding mellem akut arbejde og planlagt kirurgi, samt det er et område med stor åbenhed. Patienterne kan godt selv se eller mærke der er noget galt, der er ikke store ubehagelige overraskelser for patienten, som f.eks. med kræft eller lignende.

Jeg er oprindeligt uddannet læge, hvor jeg efterfølgende tog et speciale i ortopædkirurgi. Under mit forløb har jeg arbejdet på Esbjerg sygehus og Riget og derefter igen i Esbjerg som overlæge på ortopædkirurgisk afdeling,  inden jeg blev  ledende overlæge på Odense Universitetshospital. I mit virke som ledende overlæge er der kommet mange administrative opgaver. Mit fornemmeste arbejde består i at have en så velkørende og velsmurt afdeling, så det er til gavn for både personale og patienter. En afdeling hvor vores opgave består i at få så mange patienter igennem som muligt og samtidig yde en god service over for patienten.

 

Udover mit daglige arbejde som ledende overlæge, arbejder jeg også med forebyggelse af ulykker. Jeg mener, at forebyggelse på dette område er lige så vigtigt som forebyggelse på områder som sukkersyge og lignende. Mit arbejde er at sikre at der indsamles et brugbart materiale med data om ulykker og skader. Så sender vi disse  videre til andre som kan udnytte data til kampagner om sikkerhed eller lignende.  

 

Om mit familieliv

Jeg er gift med en operations sygeplejerske og sammen har vi to drenge på henholdsvis 19 og 21 år. 

 

Helt kort om

Mit bedste oplevelse ved at blive forældre…
Vi fik nogle utrolig dejlige drenge.

 

Min største overraskelse ved at blive forældre..
Den utrolige tæthed og nærhed man får til så lille et barn. Hvor hurtigt man bliver knyttet til hinanden, samt den store tomhed der så er når de flytter hjemmefra eller rejser ud i verden.

 

Min sværeste udfordring som forældre..
Sørge for de kommer godt på vej. Sørge for de får et godt fundament, med en god opvækst og tryg baggrund, de selv kan bygge videre på i deres videre færden.

 

Det holder jeg mest af ved familielivet..
Det fællesskab der opstår i en familie. De fælles rejser, oplevelser og minder vi har oplevet og været igennem sammen på godt og ondt.

 

Det holder jeg mest af ved min hverdag..
Glade mennesker – det er både personale som patienter. Det er vigtigt i en arbejdsdag at man får grint og har det dejligt i de omgivelser man bevæger sig i, på den måde kan man yde mere, både på arbejdet som derhjemme.

 

Det holder jeg mest af ved mit fag..
Lige nu som leder er det en velfungerende afdeling, hvor personale og patienter har det godt. At vi hjælper så mange patienter som muligt og samtidig så godt som muligt.

 

Det vigtigste for en god barndom..
Jeg synes, det bedste man kan give et barn er trygge og faste rammer, hvor barnet kan vokse op med den tryghed og solide bagland.

 

Det vigtigste for et godt forældreskab er..
Igen er det vigtigt med fællesskab. At opdragelse er noget man gøre sammen, og der er enighed om, hvordan den skal foregå. Begge forældre er nødt til at være på samme leje vedr. opdragelses metoder, overholdelse af aftaler, grænser og lignende.

 

Det ville være skønt hvis..
.. folk tænkte mere på fællesskabet frem for individet. Der er kommet en generel holdning om, at vi som individ er vigtigere end fællesskabet, det er en sørgelig tendens, da vi ikke kan klare det hele selv.
Det er også vigtigt at børn lærer at fungere i et fællesskab, børn skal lære, at det hele ikke kun drejer sig om dem, men der er et fællesskab at tage hensyn til.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk