Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Inge Norus

Ernærings- og husholdningsøkonom

Om mit arbejdsliv:

Jeg har altid synes, at det har været utrolig spændende at formidle min viden om ernærings- og husholdning til andre. Så det har jeg igennem mit arbejdsliv søgt at gøre på utallige måder:

Jeg har været ansat i Statens Husholdningsråd og i informationsafdelingen i Forbrugerstyrelsen. Her har jeg blandt andet været leder af en hotline, som man kunne ringe til med spørgsmål af juridisk og husholdningsfaglig art.

Jeg har i en årrække været med i udsendelsen ’Go’ morgen Danmark’ på TV2, hvor jeg rådgav om alt fra det mest effektive vaskepulver til mus i sommerhuset til brug af de bedste cykellygter. Ligesom jeg har været med i udsendelsen ’Så kan I lære det’ på TV2, hvor jeg lærte uerfarne at lave mad. Samt en række andre tv-udsendelser. Jeg har desuden i ti år været med i radioudsendelsen ’Gode råd er gratis’.

Jeg har holdt foredrag om ernæring og forbrugerpolitik i vuggestuer, børnehaver og ældreorganisationer. Og jeg har udgivet flere håndbøger blandt andet: ’Når du flytter hjemmefra’, som indeholder gode råd om økonomi, vedligeholdelse af hjemmet og rengøring. Samt ’Har du gjort rent, skat’, som indeholder gode råd til mænd om rengøring. Endelig har jeg i de sidste fire år svaret på husholdningsmæssige spørgsmål i en brevkasse i ugebladet Ude og Hjemme.

 

Om mit familieliv:

Jeg har været så heldig at få to børn, og fra dem er jeg blevet beriget med fire børnebørn. Derudover har jeg, fordi jeg har været gift flere gange, fået to lånebørnebørn, og de betyder ligeså meget for mig, som mine biologiske børnebørn. For jeg har kendt dem altid.

Jeg bor sammen med min mand, som jeg blev gift med for tre år siden. Og det er jeg så begejstret for. Jeg ville ikke egne mig til at være alene. Jeg er sådan en som snakker, fra jeg slår øjnene op, til jeg går i seng.

Jeg elsker at læse skønlitterære bøger, men ikke sådan nogle letbenede bøger. Jeg vil gerne udfordres. Jeg går meget til koncerter, især opera, og jeg rejser en hel del.

 

Helt kort om:

Det bedste ved at blive forælder er...
Uanset at jeg er ateist, så mener jeg, at det er en Guds gave at få børn. For hvis det er noget, der har beriget mit liv, så er det mine børn. Den der tætte kontakt og det der vanvittige ansvar for et andet menneske. Jeg kan huske, hvordan jeg glædede mig til de skulle vågne, da de var små. Det er højdepunktet i ens liv at få børn. Jeg har aldrig lært så meget om verden, som jeg har af dem. Og så er det så rart, når de formerer sig, og der kommer nogle børnebørn.

Den største overraskelse som forælder er...
At med den store glæde, som det er at få børn, så følger også angsten for at miste dem igen. Og den angst forfølger en resten af livet.

Den sværeste udfordring som forælder er...
At man må sætte sig ind i så mange ting i deres skoletid for at være en værdig samtalepartner og en god støtte.

Det jeg holder mest af ved familielivet er...
At de kender én bedst. At jeg kan tale uden barrierer med for eksempel mine søskende, fordi vi har kendt hinanden altid.

Det jeg holder mest af i min hverdag er...
Mødet med den nye dag og de mange muligheder, der findes.

Det jeg holder mest af ved mit fag er...
At kunne få lov til at fordybe mig og formidle min viden.

Det vigtigste for en god barndom er...
Trygge rammer og mulighed for gode relationer til andre mennesker og andre kulturer.

Det vigtigste for et godt forældreskab er...
At få lært sine børn at livet kan leves på mange måder. At det er vigtigt at være tolerant overfor, at samfundet er mangeartet. Og at alt ikke drejer sig om én selv.

Det ville være skønt, hvis...
Der var større forståelse og rummelighed i vores samfund.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk