Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Bisphenol A i sutteflasker fra: www.gumlo.dk

Fødevarestyrelsen advarer nu mod brug af sutteflasker fra den danske virksomhed GUMLO INT. ApS, Vesttoftevej 3, 2605 i Brøndby. Det sker efter at Fødevarestyrelsens undersøgelser har påvist indhold af bispehnol A i sutteflasker fra virksomheden.

​Advarslen omfatter alene virksomhedens ’sutteflasker med eget navn’ i størrelserne 125 ml. og 250 ml., solgt efter 1. juli 2010.
Sutteflaskerne er fremstillet af polycarbonatplast og indeholder bl.a. bisphenol A, der er under mistanke for at være hormonforstyrrende.
 
Sutteflaskerne sælges fra hjemmesiden www.gumlo.dk.
 
Siden 1. juli 2010 har det ikke været lovligt at forhandle plastsutteflasker indeholdende bisphenol A beregnet til børn under tre år. Forbuddet skyldes, at undersøgelser på rotter har vist forringet indlæringsevne ved lav dosering med bisphenol A.

Der er endnu ikke påvist en fuldt ud dokumenteret risiko efter lang tids påvirkning. Men Fødevarestyrelsen har vurderet, at spædbørns eksponering for bisphenol A bør reduceres, indtil der foreligger yderligere videnskabelige data, der kan afklare, om bisphenol A har effekt på organismer under udvikling.

Risiko for afsmitning af bisphenol A fra polycarbonatsutteflasker til mælken eller andet indhold er størst fra gamle slidte flasker.
 
Forbrugere, der har købt sutteflaskerne, bør enten returnere dem til
Gumlo Int. ApS. eller kassere dem.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk