Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Konsultationer og undersøgelser - Skema

Sundhedsloven og Sundhedsstyrelsens anbefalinger om svangreomsorg lægger rammerne for tilbud om konsultationer og undersøgelser alle gravide kvinder får.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om konsultationer og undersøgelser

Skematisk overblik.

 

Den 1. scanning kaldes 1. trimester-scanning. 

 

Den 2 scanning kaldes 2. trimester-scanning. Den foretages omkring uge 18-21. Her undersøges fosterets organer, hvordan moderkagen er placeret og om fosteret vokser, som det skal. Undersøgelsen kan vise, om fosteret har visse misdannelser (fx hjertefejl) og om der er tegn på, at fosteret har en kromosomafvigelse,

For kvinder der er Rhesus negative tages blodprøve hos lægen ved undersøgelsen i uge 25, og der gives efterfølgende behandling hos jordemoderen i uge 29. Se mere i artikeln om Anti-D.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

Kilder:

Anbefalinger for svangreomsorgen. Sundhedsstyrelsen 2017.

Risikovurdering og fosterdiagnostik - vejledning til gravide. Sundhedsstyrelsen 2004. www.sst.dk.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk