Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Provokeret sen abort

Abort sent kan være et nødvendigt valg

Hvis undersøgelser af barnets kromosomer eller andre undersøgelser viser, at barnet er alvorligt sygt eller misdannet, skal kvinden vælge, om hun vil forsætte graviditeten eller have foretaget en abort. Dette vil ofte være efter de 12 uger, der er grænsen for fri abort. En sen abort vil sædvanligvis ikke kunne foregå ved udsugning fra livmoderen. For at skåne livmoderen er det nødvendigt at fremkalde aborten med ve-fremkaldende medicin og barnet fødes gennem skeden. Det en stor belastning, at kvinden aborterer, hvad enten det er tidligt eller sent.

Få hjælp hvis I har behov for det

Har I behov for at tale med fagpersoner om oplevelser i forbindelse med en abort, kan I altid rette henvendelse til fødestedet, hvor aborten foregik. Cirka 10 % af de kvinder der får en abort har følelsesmæssige vanskeligheder i forbindelse med aborten. Man ved ikke hvor mange mænd, der har problemer. I kan også få tilskud til psykolog via egen læge.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk