Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Graviditet uden for livmoderen

Latinsk betegnelse - ekstrauterin graviditet

Det befrugtede æg kan i ganske få tilfælde sætte sig fast uden for livmoderen. Det kan være på æggestokkens overflade eller i æggelederen. En graviditetsprøve vil for det meste være positiv. Der kan være lidt blødning og smerter meget tidligt i graviditeten, og det kan være svært i de første uger at fastslå, om en graviditet er uden for livmoderen. Graviditeten kan meget pludseligt give stærke smerter, blødning og almen utilpashed med opkastning og besvimelsestendens. Kvinden skal straks indlægges på en gynækologisk afdeling, da kvinder med en graviditet uden for livmoderen kan bløde meget (i bughulen). Ved ultralydsundersøgelse og eventuelt ved undersøgelse gennem et kikkertrør ind til livmoder og æggestok, vil man afklare, om det er en graviditet uden for livmoderen. En operation er nødvendig, hvis det er en graviditet udenfor livmoderen.

 

Det kan du gøre

Ved blødning og stærke smerter kontakt straks læge, vagtlæge eller skadestue og læg dig ned, indtil en læge har vurderet din tilstand.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk