Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

For højt blodtryk og protein i urinen

Derfor måles den gravide kvindes blodtryk

En begyndende svangerskabsforgiftning kan vise sig med forhøjet blodtryk og protein i urinen. Det er en tilstand, der kan blive alvorlig. Kvindens krop belastes og moderkagens funktion bliver ringere og det kan bevirke, at barnets vækst bliver mindre eller at barnet direkte taber sig. Væske i kroppen er et symptom. Væskeansamlingerne kan være i benene, hænderne og i ansigtet. Blodtrykket er forhøjet. Ved let forhøjet blodtryk vil man tilråde  kvinden ro og aflastning og blodtrykket vil blive kontrolleret tit. At dyrke motion kan måske være med til at forebygge det.

 

Meget forhøjet blodtryk og protein i urinen kan betyde at man tilråder kvinden at blive indlagt på hospitalet. Kvinden blive undersøgt dagligt på hospitalet, og man vil følge barnets vækst og trivsel i livmoderen. Måske bliver det nødvendigt at sætte fødslen i gang, eller barnet fødes ved et kejsersnit.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk