Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Barnet ligger i sædestilling

Nogle børn ligger med sædet nedad eller på tværs. Det kan besværliggøre fødslen og gøre det nodvendigt, at barnet fødes ved hjælp af et kejsersnit.

Vendingsforsøg

Det foregår sædvanligvis i graviditetsuge 36-37. Lægen har nogle særlige håndgreb uden på kvindens mave og forsøger at vende barnet på den måde. En fødselslæge kan ved særlige håndgreb skubbe barnet så det foretager en vending.  Det gør sædvanligvis ikke ondt hverken på barn eller mor. Barnets velbefindende følges med CTG

 

Hvis vendingen ikke lykkes, vil kvinden få rådgivning om fødselsmåden. Forældrene skal rådgives i forhold til, om det er mest hensigtsmæssigt for dem at fødslen foregår ved kejsersnit eller at føde et barn i sædestilling.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk