Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Særlig overvågning af barnet under fødslen

Hvis man er i tvivl om, hvordan barnet har det under fødslen, så kan de overvåges (hjertelyden) og sammenholdes med veaktiviteten i livmoderen.

Særlig overvågning af barnet under fødslen

Hvis fødslen sættes i gang, og hvis der er tegn på, at barnet ikke klarer fødselsarbejdet så godt (problemer med barnets hjerterytme) - hvis fødslen er gået i gang for tidligt eller andre situationer, der tyder på at fødslen kan være særligt belastende for barnet, så vil personalet på fødeafdelingen tilbyde særlig overvågning af barnet under fødslen. 

Ændret hjertelyd

Hvis barnet har det dårligt vil hjertelyden bliver anderledes, - sædvanligvis bliver hjertelyden langsom under en ve. Hjertelyden skal hurtigt have sin sædvanlige rytme efter veen, og hvis det ikke sker er kan det være tegn på belastning af barnet. Det kan også vise sig ved for hurtige eller uregelmæssige hjerteslag. Personalet vil i disse tilfælde tilråde at barnet overvåges nøjere (med CTG/STAN ).

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk