Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Zika-virus i Florida

Gravide kvinder - eller kvinder de ønsker at blive gravide eller deres partnere anbefales at følge med i udviklingen.

Statens Serum Institut skriver:

 

"De amerikanske sundhedsmyndigheder har meddelt, at der fra staten Florida i USA er rapporteret om tilfælde af zikavirus-infektion hos indtil videre 14 personer, som formentlig alle er blevet smittet ved stik af lokale Aedes-myg. De pågældende personer har ikke været på rejse til områder med kendt forekomst af zikavirus, og har ej heller haft seksuel kontakt med personer, som kan være smittet med zikavirus. Derfor må det antages, at smitten er sket ved stik af lokale Aedes-myg. Den vigtigste myggevektor for zikavirus, Aedes aegypti, findes lokalt i Florida.

 

De rapporterede zika-tilfælde er konstateret i Miami i den sydlige del af Florida. Man har senest identificeret et specifikt område i den nordlige del af Miami by, Wynwood, hvor aktiv transmission af zikavirus pågår. Situationen følges tæt og der er iværksat omfattende overvågning for at afklare zika-transmissions omfang. Man mener, at smitten med zikavirus er startet i ca. midten af juni. Idet mygge-aktiviteten er høj i området, forventer man at se yderligere tilfælde i den kommende tid.

 

Vi anbefaler endvidere, at danskere der enten planlægger rejse til Florida eller opholder sig i Florida følger med i udviklingen, da risikovurderingen kan ændre sig såfremt der findes smitte med zikavirus i andre områder. Dette er især relevant for kvinder, der er gravide eller påtænker at blive gravide, samt partnere til gravide kvinder."

 

Kilde:

SSI 2.8.2016: Myggeoverført zika-virus lokalt i Florida.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk