Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Vugge

En vugge kan være en dejlig hule for spædbarnet. Det er godt, hvis vuggen kan gynge, det stimulerer barnets sanser (den vestibulære sans - (muskel-led-sansen)). Men en vugge hører ikke til det nødvendige babyudstyr. En lift i barnesengen er helt tilstrækkeligt.

Vuggen

Den findes i mange forskellige udformninger,, og passer til spædbarnet. Så snart barnet kan vende sig og sætte sig op, så er vuggen ikke længere et sikkert hpholdssted.

 

Det er vigtigt at vuggen er solid og holdbar. Der må ikke være splinter i træ eller kurveflet, og vuggen skal stå stabilt.

 

Hvis det er en vugge med meder, så tænk lige på ,om større søskende kunne tænkes at kravle op til den lille, eller "vugge kraftigt".

 

Vugger til at hænge (i loftet eller en dørkarm) skal være solidt forankret i loftet med en krog. Kig efter at krogen er fæstnet solidt i loft eller dørkarm, så den ikke falder ned. Se også efter at krogen har belægning (fx med gummi).

 

Hvis coatningen af krogen ikke er intakt, så kan jernfiltspåner fra metallet i krogen slides af.. Spånerne kan ved et uheld ende i spædbarnets øjne, hvor de kan forårsage skade.

 

Så derfor - hvis der er en krog til vuggen skal coatningen være intakt. Og en krog uden belægning frarådes.

 

Hvis I vælger en større seng med det samme (en babyseng), så kan den gøres mindre med en babylift. Her kan jeres baby sove frem til liften er blevet for lille til barnet. Det er den, når banret støder imod siderne i liften, når det slår ud med armene.

Kilde:

Sundhedsstyrelsen: Sunde børn, 2012.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk