Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Udstyr - Guide og overblik

Her kan du læse om det mest almindelige udstyr, I kan få behov for med et spædbarn. Og især, hvad I med fordel kan være opmærksom på, inden I investerer.

Generelt set købes der rigtig meget grej til de allermindste børn.Og helt ærligt, en del af det får du ikke brugt ret meget, og andet er helt overflødigt. Så der er god grund til at tænke sig om, før I køber ind. Unødigt udstyr fylder op i kældre, loftsrum, skuffer og skabe, og det er de færreste, der har oplagsplads til alt det.

 

Ofte er det muligt at låne sig til mange ting. Cykelhjelm og autostol fx kræver dog, at de passer til barnet/bilen, og at de ikke har en skade. Men langt det meste udstyr kan sagtens genbruges til stor fornøjelse både for lånere og udlånere.

 

Tøj er ikke omtalt her, for vi mener, at tiden er løbet fra lange lister, over hvor mange trøjer, huer, sparkedragter, mv., der skal indkøbes til barnet.

 

I dag er det nærmere de mange valgmuligheder, der udfordrer nye forældre. Og det er tilladt at reklamere for alt, uanset om det er korrekt, at fx en stol til at sætte en baby i, der endnu ikke kan sidde ved egen kraft, virkelig udvikler barnets muskler. Den sunde fornuft er derfor en god makker at have med på indkøb. Hvis I intuitivt tænker - "Øhm, kan det virkelig passe?" - Eller "Det her er da vist lige lovlig"... Så kan det på ingen måde skade at vente. En del indkøb kan som nævnt udskydes. Så er det ofte meget lettere at vente til I har behov for noget helt præcist. Så kan I på det tidspunkt afgøre, om det er noget, I ikke har lyst til at undvære.

 

Om I ønsker at bruge bodystockings eller gammeldags undertrøjer med lange ærmer, bindebånd og skrålukning, er et valg, I bedre kan træffe, når I har prøvet at pusle jeres nyfødte. Så kender I også størrelsen og ved, hvad I skal gå efter. Årstiden hvor jeres barn fødes betyder selvfølgelig også en del.

 

Det er en god idé at starte med at have bare lidt tøj til jeres barn, så kan I teste, hvad der fungerer godt. Måske lige med én undtagelse. Vi har mødt rigtig mange forældre, som syntes, at de havde købt for lidt af de gammeldags stofbleer. Dem kan man bruge til mangt og meget - tørre op med, mælk "forkerte steder", lægge under barnet, når sundhedsplejersken vejer det, som svøb til et lille barn i en snæver vending, som ekstra "håndklæde" oma.

Se mere om generelle råd og miljømærker mv. under rubrikken "Læs mere om" - øverst til højre.

 

Ved klik på det enkelte ord i listen her, kan du læse mere om: 

autostol

babyalarm
barnevogn
ble
bæresele
cykelanhænger
cykelhjelm
cykelstol
gangstol (gå-lære)
gå-sele
hoppegynge
høj stol
kravlegård
ladcykel

– myggenet
pusleplads, puslebord

– regnslag til barnevogn
sele til barnevognen
seng


Kilde med flere gode tips:

Tænk - Børn. 2010.

 

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk