Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Toxoplasmose

På dansk hedder sygdommen haresyge

Toxoplasmose er en sygdom, der skyldes en parasit, som især findes hos katte, men også forekommer hos andre dyr. Smitte kan ske via kød, der ikke er gennemstegt, grøntsager, der ikke er vasket grundigt eller ved kontakt med omgivelser, som kan være forurenede med katteafføring, fx kattebakker, sandkasser og køkkenhaver.

 

Hvis kvinden bliver smittet, mens hun er gravid, kan sygdommen i sjældne tilfælde overføres til barnet. De fleste smittede børn har ingen symptomer, men undertiden kan barnet få alvorlige fosterskader i form af misdannelser eller skader på hjernen eller øjnene. Der fødes ca. 10-12 børn om året i Danmark med medfødt toxoplasmose, hvoraf ca. 1 barn har eller får alvorlige følger. Du kan undgå smitten ved at overholde en god køkkenhygiejne og undgå at tømme kattebakken.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk