Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Pusleplads

Puslepladsen skal være sikker, hyggelig og godt indrettet.

Det er mindre vigtigt, hvor puslepladsen befinder sig. Det er heller ikke vigtigt, om den består af et arkitekttegnet møbel, en spånplade på væggen, der kan vippes ned, eller blot et lille hjørne af køkkenbordet.

 

Det vigtigste er, at I har alt det, I skal bruge til at skifte og pusle, inden for rækkevidde. For uanset barnets størrelse må I aldrig forlade jeres barn på puslebordet. Alt skal kunne nås med én hånd, mens du holder fast på barnet med den anden.

 

Tænk også på højden. Almindelig køkkenbordshøjde, altså 90 cm, er den rette højde for de fleste voksne. Er du eller din partner højere end de fleste, skal du tage hensyn til det. Hvis der er stor højdeforskel på jer kan en bred og solid skammel til den lave af jer være en løsning. Ved puslepladsen skal der også være opbevaringsplads (hylde eller skuffe) til bleer og rent tøj.

 

Et pusleunderlag er uundværligt. Det kan være enten en speciel puslepude eller blot en skumgummimadras beklædt med plast og uden på det frotté, der kan tages af og vaskes. Det kan også bare være et håndklæde. Et par vandfade (et til hver ende), frottéhåndklæder, vat, tættekam, en stump lille saks og uparfumeret sæbe bør også ligge parat. Og så er puslepladsen selvfølgelig centrum for herlige stunder, hvor der vaskes, tørres, kysses, pludres, leges, grines og hygges.

 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk