Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Pudendusblokade og andre loalbedøvelser

Bedøvelse af mellemkød og den nederste del af kvindens skede

I den allersidste del af presseperioden kan en pudendusblokade være en hjælp for kvinder, der er bange for den kraftige udspiling af mellemkødet.

                     

Pudendusblokade er en lokalbedøvelse. Den lægges ved indsprøjtning i højre og venstre side ret højt oppe i skeden. Der bruges et indføringsrør til kanylen. Selve stikket går kun en halv centimeter ind i vævet.

                     

Blokaden bedøver den nederste del af skeden og mellemkødet. Kvinden mærker ikke barnets passage gennem skeden, når bedøvelsen er lagt rigtigt. Der er en risiko for, at kvindens fornemmelse af pressetrangen kan blive svagere efter blokaden. Presseperioden kan derfor blive længere, når man har fået en pudendusblokade.

                     

Ved evt. syning vil kvinden være smertefri, hvis blokaden er lagt korrekt. Pudendusblokade eller anden lokalbedøvelse kan også lægges efter fødsel, hvis der skal sys.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk