Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Plukkeveer

Plukkeveer er harmløse og optræder i slutningen af graviditeten (fra ca. uge 28).

Hvad er plukkeveer?

Plukkeveer er en normal og naturlig sammentrækning af livmoderen. Man kan populært sige, at livmoderen øver sig på at lave veer. Maven bliver helt hård at mærke på, og sammentrækningerne kan vare fra et minut og op til flere minutter. Det føles som en spænding i maven. Du bliver måske lidt forpustet, får lyst til at bruge den dybe vejrtrækning, men de gør ikke ondt.

 
Der er intet fast interval eller nogen fast længde på dem. Mange gravide kvinder er slet ikke klar over, at de har plukkeveer, mens andre føler sig meget bekymret og plaget af dem. De fleste gravide begynder at registrere plukkeveer omkring 25. uge og frem mod fødselstidspunktet. Når man nærmer sig fødslen, vil de ofte blive hyppigere  og mere påtrængende. Det er dog meget individuelt, hvornår den enkelte kvinde begynder at mærke dem, og hvor mange der er.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk