Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Pethedin

Pethedin er et morfinpræparat og det virker stærkt smertestillende

Pethidin kan være en hjælp, hvis kvinden tidligt under fødslen er udkørt og forpint af mange smerter. Virkningen er sløvende og kraftigt smertelindrende. Det betyder, at medicinen kan påvirke barnet efter fødslen. Medicinen passerer over i barnet via moderkagen. Barnet kan være sløvt, når det skal i gang med at trække vejret og have den første modermælk. Den første vågne periode, barnet har lige efter fødslen, kan også være påvirket af den stærke medicin. Det kan være svært at få øjenkontakt med det nyfødte barn, og sutterefleksen kan være svagere end normalt i den første tid.

 

Pethidin gives som regel som indsprøjtning. Virkningen kommer efter 10 til 15 minutter. Det er forskelligt, hvor længe virkningen holder sig.

 

Man vil helst undgå at give medicinen sent under fødslen, fordi barnet påvirkes kraftigt af det. Der findes en modgift, som barnet kan få, hvis det skulle være nødvendigt.

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.

 

Du kan melde dig ud når som helst, og også melde dig fra nyhedsbrevet.

 

 

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk