Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Ømhed i bækkenet og ondt i ryggen

En gravid kvinde skal bære meget med sin ryg. Det er godt at finde en behagelig kropsholdning. Det er væsentligt at styrke musklerne fx ved at gøre gymnastik eller svømme.

Det er almindeligt at gravide kvinder har forskellige mere eller mindre generende fornemmelser fra ryg og bækken. Det kan være fristende at svaje ryggen for at modvirke vægten af den tunge mave. Det kan faktisk være svært at undgå at svaje, det kommer helt naturligt, når man er gravid. Jo mere du prøver at holde ryggen rank, jo mindre du svajer, jo mindre risiko for ryggener.

 

Hvis du har gener i dit bækken, så har det en helt naturlig forklaring. Dit bækken påvirkes af graviditetshormoner, leddene bliver smidige, for at lette barnets passage gennem bækkenet under selve fødslen.

 

Det er godt at styrke ryggens muskler ved træning. Svømning er godt til dette, da ryggen/kroppen ikke er så belastet i vandet, da vandet ophæver tyngden.

 

Nogle har glæde af yogaøvelser, hvor fx bækkenøvelser kan øge blodgennemstrømningen i bækkenet og det virker lindrende.

 

Ca. hver anden gravide oplever gener fra ryg og/eller bækken. For de fleste går det over efter fødslen. Hvis symptomerne ikke er væk ca. 3 mdr. efter fødslen så kontakt din læge. Din læge vil fx kunne henvise dig til en fysioterapeut.  

 

 

Tilmeld dig gratis sundhedsplejersken.dk, så får du også vores nyhedsbrev. Det koster heller ikke noget at være medlem.


 

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk