Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Normale reaktioner hvis man mister et barn

Man mangler ofte sine sædvanlige evner til at overskue alle almindelige gøremål.

Forældre, der mister et barn, eller som får et barn med en alvorlig misdannelse, kommer i krise og sorg. I en krise opleves mange forskellige, ofte modsatrettede, følelser. Især fortvivlelse og vrede fylder meget. Forældrene vil også erfare, at de mangler deres sædvanlige evne til at klare almindelige praktiske gøremål. Det er væsentligt at give plads til alle følelserne og til, at forældrene kan reagere og sørge på hver sin måde.

 

Hvis I har behov for hjælp og støtte

Personalet på børneafdelingen, fødeafdelingen, jeres egen læge eller sundhedsplejerske har ofte godt kendskab til, hvilke tilbud der findes for forældre i den situation I er i. Spørg dem I har god kontakt med og tillid til. Det kan også være en stor hjælp at møde forældre i tilsvarende situationer , de vil intuitivt forstå jer og I vil forstå dem.

Her kan du læse om følgende:

Bekymring for at få et sygt barn eller miste barnet.

Syge og for tidligt fødte børn.

At få et barn med handicap og sygdom.

Normale reaktioner, når man mister et barn.

At miste et barn.

 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk