Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Navlestreng/-stump

Navlestrengen forsyner barnet med ilt og næring under graviditeten.

Når barnet er født, klippes navlestrengen over. Så får barnet en klemme, tråd eller elastik om navlestumpen. Der er ingen som helst nerver og dermed følesans i navlestumpen. Det vil sige, at navlestumpen ikke gør ondt på barnet. Navlen skal herefter holdes ren og tør, men barnet kan sagtens komme i bad - navlen skal bare lufttørrre bagefter.
 
Uanset hvad I gør, falder navlestumpen sædvanligvis af inden for de første tre uger. Navlestumpen kan godt se lidt ubehagelig ud, efterhånden som den skrumper ind. Den må ikke lugte meget ubehageligt, og den må ikke blive rød rundt omkring navlestedet. Spørg sundhedsplejersken eller den praktiserende læge, hvis I er i tvivl, om spædbarnets navle er o.k.

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk