Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Medicin under graviditeten

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at du undgår at tage medicin under graviditeten. Det er udelukkende, hvis du får medicin mod en kronisk sygdom, og lægen/jordemoderen har taget stilling til, at medicinen er nødvendig, at du skal tage medicin.

Alt hvad du spiser og drikker, det får dit barn også igennem blodet via moderkagen. Derfor er det klogt at undgå medicin under graviditeten. Det glæder også naturlægemidler og håndkøbsmedicin. Det er fx vist, at tabeltter med stoffet paracetamol (Pinex. Panodil og Pamol fx) virker hormonforstyrrende. Dvs stofferne kan påvirke drenges fertilitet og kønsorganer i uheldigste fald. Du kan se indslag fra DR1 om paracetamol her.

 

Du anbefales af sundhedsmyndighederne at tage vitaminer og jern - samt folsyre (det sidste også FØR graviditeten). Men alt andet medicin og det, der ligner, er det godt at holde sig fra. Bliver du syg kan du kontakte jordemoderen eller lægen for at høre, hvordan du skal gøre med evt. symptomer.

 
Læs mere om
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk