Find svar
Find svar
Kategori  
Print denne sideSend denne side til en ven Bookmark and Share

Jerntilskud under graviditeten

Undersøgelser i Danmark har vist at gravide kvinder mangler jern

Cirka  en femtedel af  alle gravide udvikler blodmangel under graviditeten, fordi de mangler jern sidst i graviditeten, hvis de ikke tager jerntilskud. Det skyldes, at kvinder almindeligvis har ret små jerndepoter og ikke får tilstrækkelige mængder jern i mad og drikke til at dække det øgede behov under graviditet.

Gravide anbefales:

Et dagligt jerntilskud på 40 – 50 mg ferrojern fra 10. graviditetsuge og resten af graviditeten. Hvis du lider  meget af kvalme, kan du evt. vente med at starte jerntilskud til senest 18. graviditetsuge  Jerntilskuddet tages for sig selv  mellem måltiderne, hvor det bedst optages i kroppen.

 

Det er en god ide at tage jerntilskuddet sammen med noget c-vitaminholdigt. Det fremmer nemlig optagelsen af jernet i kroppen. Det kan fx være at drikke juice, når du tager jerntilskuddet. Mælk derimod har den præcis modsatte effekt. Mælken binder jernet til sig, så det i stor stil forsvinder ud gennem mave-tarm-kanalen i stedet for at gøre gavn i kroppen.

Kilde:

Barn i vente. Sundhedsstyrelsen 2010.

 
Læs mere om
 
 
SMS
 
 
Shop
 

Materialet på sundhedsplejersken.dk er udelukkende tænkt til inspiration og information. Sundhedsplejersken.dk ønsker at støtte kontakten mellem de offentlige tilbud for børn og deres forældre, men kan aldrig erstatte personlig kontakt, rådgivning eller medicinsk behandling. Sundhedsplejersken.dk kan ikke tage ansvar for skader som følge af brugen af de materialer, der står på denne side.

Copyright © God Barndom S/I 2019. Alle rettigheder forbeholdes.
info@sundhedsplejersken.dk